Begeleiding in het verbeteren van leefstijl bij chronische pijn of lichamelijke klachten

Chronische pijn of lichamelijke klachten

Chronische pijn of lichamelijke klachten hebben een grote impact op je leven. De ‘standaard’ dingen doen is voor jou een stuk minder makkelijk dan voor anderen. Dingen als genoeg bewegen en goed slapen zijn moeilijker als je elke dag pijn of klachten hebt. Het zorgt ervoor dat je geen energie, geen motivatie of geen behoefte hebt om aandacht te besteden aan deze ‘standaard’ dingen.

De klachten kunnen wel verlicht worden door het behouden van een gezonde leefstijl. Een aangepast voedingspatroon, voldoende beweging, een regelmatig slaappatroon en het minimaliseren van slechte gewoontes en het veranderen van de manier van denken, kan je helpen om verbetering te ervaren in je levenskwaliteit. Met behulp van het traject kan je verbetering aanbrengen in jouw leefstijl, pijnklachten onder controle krijgen en hierdoor jouw levenskwaliteit verbeteren.

Het verbeteren van je leefstijl

Het traject bij Leenaars Coaching en Psychologie richt zich op het verbeteren van je leefstijl. Dit kan gericht zijn op:

  • Pijnklachten: het leren omgaan met dagelijkse pijnklachten en de controle terug krijgen.
  • Voeding: het verbeteren van je eetpatroon.
  • Slapen: het verbeteren van je slaappatroon.
  • Slechte gewoontes: het afleren van slechte gewoontes, zoals roken, drinken, snoepen, nagelbijten.
  • Nieuwe gewoontes: het aanleren van nieuwe gewoontes, zoals dagbesteding, sociale activiteiten, lichamelijke activiteiten.
  • Sport en beweging: het verhogen van lichamelijke activiteit.
  • Planning: het aanbrengen van structuur en regelmaat in je leven.

In het eerste gesprek zullen we onderzoeken aan welke doelen je wilt werken. Wil je meer informatie of eerst je verhaal persoonlijk met mij bespreken? Neem dan contact met mij op voor een gratis intakegesprek.

Wat is jouw doel?

Je wilt een verandering aanbrengen in je leefstijl. Maar welk deel is dit en wat is hierin je doel? Hiervoor gaan we jouw doelen opstellen aan het begin van het traject. Wie weet heb je al een doel in gedachte of wil je dit juist nog onderzoeken. Beide is oké als start van het traject.

Ik weet mijn doel en ik wil hiermee starten!

Het traject leefstijl bij chronische pijn of lichamelijke klachten

Het traject is volledige gericht op jouw specifieke doel. Je inzicht zal vergroot worden over een gezonde leefstijl en de aanpassingen die je kunt maken. Tevens zal er gericht worden op de overtuigingen die jou tot nu toe hebben tegengehouden. Je zal leren de chronische pijn of lichamelijke klacht onder controle te krijgen. Waardoor de balans tussen rust, voldoening en plezier hersteld zal worden. Bekijk de trajecten voor meer informatie. Ben je niet zeker of het traject bij jouw klachten aansluit? Neem dan contact met mij op voor meer informatie.