Begeleiding in het verbeteren van leefstijl bij chronische lichamelijke klachten of aandoeningen

Chronische lichamelijke klachten en aandoeningen

Chronische lichamelijke klachten en aandoeningen kunnen je leven enorm beïnvloeden. De ‘standaard’ dingen doen is voor jou een stuk minder makkelijk dan voor anderen. Dingen als genoeg bewegen en goed slapen zijn moeilijker als je elke dag pijn of klachten hebt. Het zorgt ervoor dat je geen energie, geen motivatie of geen behoefte hebt om aandacht te besteden aan deze ‘standaard’ dingen.

De klachten kunnen wel verlicht worden door het behouden van een gezonde leefstijl. Een aangepast voedingspatroon, voldoende beweging, een regelmatig slaappatroon en het minimaliseren van slechte gewoontes, kan je helpen om verbetering te ervaren in je levenskwaliteit. Met behulp van het coachtraject kan je verbetering aanbrengen in jouw leefstijl en hierdoor jouw levenskwaliteit verbeteren.

Het verbeteren van je leefstijl

Het coachtraject bij Leenaars Coaching en Psychologie richt zich op het verbeteren van je leefstijl. Dit kan gericht zijn op:

  • Eten en drinken: Het verbeteren van je eetpatroon.
  • Slapen: Het verbeteren van je slaappatroon.
  • Slechte gewoontes: Het afleren van slechte gewoontes, zoals roken, drinken, snoepen, nagelbijten.
  • Nieuwe gewoontes: Het aanleren van nieuwe gewoontes, zoals dagbesteding, sociale activiteiten, lichamelijke activiteiten.
  • Sport en beweging: Het verhogen van lichamelijke activiteit.
  • Planning: Het aanbrengen van structuur en regelmaat in je leven.

In het eerste gesprek zullen we onderzoeken aan welke doelen je wilt werken. Wil je meer informatie of eerst je verhaal persoonlijk met mij bespreken? Neem dan contact met mij op voor een gratis intakegesprek.

Wat is jouw doel?

Je wilt een verandering aanbrengen in je leefstijl. Maar welk deel is dit en wat is hierin je doel? Hiervoor gaan we jouw doelen opstellen aan het begin van het traject. Wie weet heb je al een doel in gedachte of wil je dit juist nog onderzoeken. Beide is oké als start van het traject.

Ik weet mijn doel en ik wil hiermee starten!

Coachtrajecten

Het coachtraject gericht op leefstijl zal een traject van acht coachsessies zijn verdeeld over vier tot zes maanden. Er zal gestart worden met het onderzoeken en uitwerken van je doelen. Als je doelen concreet zijn gaan we aan de slag met het stap voor stap werken aan deze doelen.  Aan het einde van de acht sessies zullen we evalueren in hoeverre je de doelen hebt bereikt. Er zijn verschillende mogelijkheden in het uitvoeren van het coachtraject. Bekijk de coachtrajecten voor meer informatie.