Begeleiding na een traumatische ervaring tijdens een zwangerschap, bevalling, zwangerschapsverlies of fertiliteitstraject

Zwangerschapsverlies trauma

Het verliezen van het vruchtje en kindje tijdens de zwangerschap kan een traumatische gebeurtenis zijn. Het is een emotionele en lichamelijk zware periode voor een vrouw. Het meemaken van de hevige bloedverlies tijdens de miskraam, de mini-bevalling van de embryo of de ingreep van een curettage in het ziekenhuis kunnen als traumatisch worden ervaren. De hevigheid van deze gebeurtenis kan ervoor zorgen dat het moeilijker is voor je om het verlies te verwerken.

Merk je dat een moment in de periode van de zwangerschapsverlies zwaar emotioneel beladen is? En merk je dat dit je tegenhoud in het verwerken van het verlies? Het traject gericht op zwangerschapsverlies trauma kan je helpen om dat ene moment los te laten. Je zult weer ruimte hebben om verder te gaan in je rouwproces. Verder zul je weer rust en vertrouwen ervaren in jezelf, je lichaam en de volgende zwangerschap.

Het traject zwangerschapsverlies trauma

Zwangerschaps- en bevallingstrauma

Een zwangerschap wordt gezien als een mooie, blije en veelbelovende gebeurtenis in ons leven. Er wordt verwacht dat aanstaande moeders in de wolken zijn tijdens een zwangerschap en dat er alleen ruimte is voor blijdschap. Helaas is het in de werkelijkheid niet altijd zo. Steeds meer vrouwen spreken zich uit over het meemaken van een heftige of traumatische zwangerschap of bevalling. Ook de vrouwen die een zwangerschapsverlies meemaken, kunnen de (mini-) bevalling of curettage ervaren als traumatisch. Het meemaken van een zwangerschaps- en bevallingstrauma wordt steeds meer bespreekbaar.

Heb jij jouw zwangerschap of bevalling als heftig ervaren en loop je tegen klachten aan betreft een bepaald moment in jouw zwangerschap? Ervaar je een zware last op je schouders of een angst voor een volgende zwangerschap of bevalling? Het traject zwangerschaps- of bevallingstrauma kan je helpen om weer rust en vertrouwen te ervaren. Vertrouwen in jezelf, je lichaam en de volgende zwangerschap of bevalling.

Het traject zwangerschaps- of bevallingstrauma

Fertiliteitstraject trauma

Een zwangerschapstrauma kan ook ontstaan tijdens een fertiliteitstraject. Als zwanger worden niet lukt of als er één of meerdere zwangerschapsverliezen zijn geweest. Een fertiliteitstraject is een zwaar traject waar emotioneel en lichamelijke veel met je gebeurd. Herken je de klachten van angst, prikkelbaarheid, herbelevingen en vermijding? Het traject zwangerschapstrauma helpt je van deze klachten af te komen en weer energie en rust te hebben voor de toekomst.

Het traject voor fertiliteitstraject trauma

Het traject zwangerschaps-, bevallings- zwangerschapsverlies-, fertiliteitstraject trauma

Het traject is specifiek gericht op jouw klachten en doelen betreft de traumatische ervaring. Er zal aandacht besteed worden aan het moment of de momenten die jij hebt beleefd als negatief, beladen en traumatisch. Met behulp van coaching en EMDR zal de intensiteit en spanning van die momenten worden weggenomen. Bekijk de trajecten voor meer informatie. Ben je niet zeker of het traject bij jouw klachten aansluit? Neem dan contact met mij op voor meer informatie.