Groepen en cirkels

Wat je kunt verwachten in de groepen en cirkels

In alle groepen en cirkels wordt een combinatie van psychologische interventies vanuit de reguliere gezondheidszorg en holistische interventies vanuit alternatieve geneeswijzen gebruikt.

In de groepen en cirkels staat verbinding en delen met elkaar centraal. De werkwijze bestaat uit psychologische interventies, zoals gedrag- en denkpatronen opschrijven en doorbreken, psycho-educatie over onderwerpen als rouw, trauma, psychische klachten, zelfzorg, herstel en verwerking en holistische interventies, zoals meditaties, visualisaties, innerlijk kind werk, schud- en danstherapie en mindfulness.

In de groepen staat ontwikkeling en herstel meer centraal. Gezien de groepen bestaan uit meerdere bijeenkomsten zullen er huiswerkopdrachten en experimenten voor thuis meegegeven worden ter ontwikkeling, die de volgende bijeenkomst nabesproken worden.

In de cirkels staat meer het ervaren en doorvoelen op dat moment centraal, gezien het een eenmalige bijeenkomst is. Er worden geen huiswerkopdrachten meegegeven.

Wat de groepen en cirkels inhouden

Groepen
In een groep kom je samen met gelijkgestemden bijeen om samen te delen, (h)erkenning te vinden, te steunen en te herstellen. De groepen duren 3 tot 5 bijeenkomsten verdeeld over een x aantal weken. Elke bijeenkomst duurt 2 tot 2,5 uur. Een groep vraagt een investering in jezelf van 225 tot 375 euro afhankelijk van de aantal bijeenkomsten.

Cirkels
In een cirkel kom je samen om voor een moment te verbinden, (h)erkennen, steunen en te herstellen met gelijkgestemden, met een groep gelijkgestemden mannen of vrouwen die net als jij hebben ervaren hoe grijs de wolk kan zijn. Een cirkel duurt 2 tot 2,5 uur en is een eenmalige bijeenkomst. Een cirkel vraagt een investering in jezelf van 75 euro.

Aankomende groepen en cirkels
Alle groepen en cirkels worden meerdere keren per jaar georganiseerd. De geplande groepen en cirkels kun je vinden via de link hieronder en jezelf direct opgeven.

Mocht je interesse hebben in een nog niet geplande groep, stuur mij dan een mail met naam, telefoonnummer en groep naar keuze. Zodra er voldoende animo is voor een extra groep, zal deze gepland worden.

Lees verder voor een uitgebreidere uitleg over welke thema groepen en cirkels er zijn en wat deze specifiek inhouden.

Meld je aan

Alle themagroepen

Dit zijn de verschillende themagroepen die door het jaar heen georganiseerd worden.

Zwanger en nu?
Ben jij of je partner zwanger en komt er enorm veel op je af? In deze groep is er aandacht voor; welke mentale en fysieke klachten kunnen ontstaan of verergeren; hoe om te gaan met deze klachten; hoe te blijven luisteren naar je lichaam, grenzen en behoeftes en; hoe jezelf klaar te maken voor de aankomende ouderschap.

Verlies in de zwangerschap
Ben je recent of langer geleden je kindje in de zwangerschap verloren en merk je moeite te hebben om het een plekje te geven? In deze groep is er aandacht voor; wat is verlies en rouwverwerking; hoe rouw je om het verlies van je kind; welke klachten horen erbij en hoe hiermee om te gaan; hoe betrek je anderen wel of niet bij de verwerking en; hoe verder met het leven na het verlies.

Pril ouderschap
Ben je net vader of moeder geworden en merk je dat er (te) veel op je af komt? In deze groep is er aandacht voor; wat pril ouderschap in veranderingen (mentaal, emotioneel en fysiek) met zich meebrengt; hoe om te gaan met zelfzorg na een bevalling en in pril ouderschap; hoe om te gaan met je relatie in pril ouderschap en; hoe om te gaan met emoties, behoeftes en grenzen in jezelf en naar je omgeving.

 

Alle vrouwen- en mannencirkels

Dit zijn de verschillende cirkels die door het jaar heen georganiseerd worden.

Vrouwencirkel: Zwanger en nu?
Ben je zwanger en ervaar je angst, machteloosheid, somberheid of overspannenheid? Laten we samen aandacht hebben voor de kwetsbaarheid van een zwangerschap, de emotionele en mentale klachten en de voorbereiding op de bevalling en moederschap. Vind steun, herkenning en kracht in een groep van zwangere vrouwen.

Vrouwencirkel: Verlies in de zwangerschap 
Heb je een verlies in de zwangerschap meegemaakt en wil je niet alleen zijn in je verlies en herstel? Laten we samen aandacht hebben voor deze zware periode van rouw. Vind steun, herkenning en kracht in een groep van vrouwen die hun kindje zijn verloren in de zwangerschap.

Vrouwencirkel: Pril moederschap
Ben je net moeder geworden, komt er (te) veel op je af en weet je niet hoe je ook nog voor jezelf blijft zorgen? Laten we samen aandacht hebben voor deze kwetsbare en prille fase. Vind steun, herkenning en kracht in een groep van moeders die ook de grijze wolk van moederschap ervaren.

Mannencirkel: Verlies in de zwangerschap
Heb je een verlies meegemaakt in de zwangerschap met je partner en wil je niet alleen zijn in je verlies en herstel? Laten we samen aandacht hebben voor deze zware periode van rouw. Vind steun, herkenning en kracht in een groep van mannen die hun kindje zijn verloren in de zwangerschap.

Mannencirkel: Pril vaderschap
Ben je een aanstaande vader of net vader geworden, komt er (te) veel op je af en weet je niet hoe je ook nog voor jezelf blijft zorgen? Laten we samen aandacht hebben voor deze kwetsbare en prille fase. Vind steun, herkenning en kracht in een groep mannen die ook vader worden of net vader zijn geworden.

Meld je aan