Behandeling na een verlies in een fertiliteitstraject

Als zwanger worden niet vanzelf gaat

Bij veel vrouwen gaat het krijgen van een kindje niet als vanzelf en komen ze in een fertiliteitstraject terecht. Dit kan zorgen voor veel stresservaringen, emoties, lichamelijke- en mentale klachten. Als het dan wel lukt om een terugplaatsing van een embryo te hebben, gaat het alsnog vaak mis. Vrouwen maken daardoor één of meerdere verlies ervaringen mee in het traject om een kindje te krijgen.

Heb jij één of meerdere verlies ervaringen meegemaakt gedurende een fertiliteitstraject? Of zit je momenteel nog in een fertiliteitstraject en ervaar je mentale of fysieke klachten? Het traject zwangerschapsverlies zorgt ervoor dat je meer rust, stabiliteit en vertrouwen zal ervaren.

Ongewenste kinderloosheid

De behandeling is gericht op de verlies ervaringen gedurende een fertiliteitstraject. De begeleiding is niet gericht op ongewenste kinderloosheid. De begeleiding is wel geschikt voor je als je de omschreven klachten herkent en momenteel nog in een fertiliteitstraject loopt of hebt gelopen.

Ben je op zoek naar hulp gericht op ongewenste kinderloosheid? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie bij andere hulpverleners.

Hulpverlening ongewenste kinderloosheid

Klachten

Gedurende een fertiliteitstraject kun je verschillende klachten ervaren die het moeilijk maken om rust en vertrouwen te ervaren gedurende het traject:

  • Energieloos
  • Afgevlakt of leeg gevoel
  • Overspoeld voelen door emoties als verdriet, boosheid, schuldgevoel en schaamte.
  • Onrust
  • Geen vertrouwen ervaren in je lichaam of in een volgende terugplaatsing
  • Aanhoudende emotionele klachten
  • Moeite met oppakken van dagelijkse activiteiten
  • Sociaal isoleren
  • Ervaren van jaloezie, verdriet of boosheid richting andere zwangerschappen
  • Relatie problemen met partner

Samen met je partner of individueel?

Samen werken aan jullie verdriet en een plekje geven aan het verlies van jullie kindje? Jullie zijn samen van harte welkom! Wil je toch liever alleen met de behandeling starten? Ook dan ben je van harte welkom!

Plan een kennismaking

Het traject verlies tijdens een fertiliteitstraject

Het traject geeft je de ruimte om de emoties te ervaren en te verwerken rondom het verlies of de verliezen, maar ook om het moederschap of vaderschap van het ongeboren kindje te omarmen. Je komt achter de specifieke oorzaak van je onrust en krijgt handvaten en tools om te herstellen, zodat je je dagelijkse activiteiten weer op kunt pakken. Tevens leer je omgaan met de schuldgevoelens en de wens van een kindje.

Trauma na een fertiliteitstraject

Een trauma kan ook ontstaan tijdens een fertiliteitstraject. Als zwanger worden niet lukt of als er één of meerdere zwangerschapsverliezen zijn geweest. Een fertiliteitstraject is een zwaar traject waar emotioneel en lichamelijke veel met je gebeurd. Herken je de klachten van angst, prikkelbaarheid, herbelevingen en vermijding? Het traject zwangerschapstrauma helpt je van deze klachten af te komen en weer energie en rust te hebben voor de toekomst.

Ik meld mij aan!