Ik ben Fleur Leenaars, holistisch psycholoog en ervaringsdeskundige

Over mij

Welkom! Mijn naam is Fleur Leenaars en ik ben de oprichter van Leenaars Coaching & Psychologie. Mede door mijn persoonlijke ervaring met een zwangerschapsverlies ben ik mij gaan inzetten om mensen met soortgelijke ervaringen en klachten te helpen in hun zoektocht naar de geschikte hulp. Ik heb sinds 2019 met veel plezier een eigen praktijk, waar ik mijn passie, kennis en specialisatie inzet.

Neem contact op met mij

Wie ben ik?

Ik ben van oorsprong psycholoog (MSc.), maar heb mij door de jaren heen ontwikkeld tot holistisch psycholoog. Ik behandel intuïtief en gebruik diverse methodes en technieken vanuit de klinische psychologie en de alternatieve holistische gezondheidszorg. Ik ben als behandelaar open, warm, enthousiast, direct, confronterend en kom echt naast je staan als mens. We kijken samen naar jouw klachten en het pad wat we vanuit daar zullen bewandelen.

Zwangerschapsverlies
In mijn eerste zwangerschap ben ik mijn kindje verloren na 12 weken. Hier heb ik ervaren dat de nazorg na het verlies van een kindje minimaal is en de steun en het begrip vanuit de omgeving gering kan zijn. Ik heb toen besloten om mij volledig in te gaan zetten voor mensen die een zwangerschapsverlies hebben meegemaakt. Dit zodat anderen meer steun en begeleiding zullen ontvangen dan ik destijds heb gehad.

Kennis en specialisatie

Sinds diverse jaren werk ik als basispsycholoog in de Specialistische GGZ. Ik heb door de jaren heen ervaring opgedaan met diverse problematieken als trauma, kinderlijke trauma’s, persoonlijkheidsproblematieken en verslavingen in combinatie met autisme, AD(H)D, PTSS, angststoornissen, depressie, burn-out en SOLK.

Ik ben gespecialiseerd in specifieke klachten en levenservaringen:

  • Angsten en depressie rondom een zwangerschap: pre- of postnatale depressie.
  • Zwangerschapsverlies: miskraam, vroeggeboorte, abortus of een verlies in een fertiliteitstraject.
  • Zwangerschapstrauma’s: door een verlies of een bevalling.

Verder heb ik kennis over behandelmethodes:

  • Acceptance & Commitment therapie
  • Cognitieve gedragstherapie
  • De officiële begeleiding van Miskraam Begeleiding Nederland
  • EMDR
  • Holistische therapie
  • Mindfulness
  • Schematherapie

Tevens ben ik lid van diverse beroepsverenigingen; Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt), Vereniging voor Schematherapie (VSt) & Vereniging EMDR Nederland (VEN).