Ik ben Fleur Leenaars psycholoog en ervaringsdeskundige

Over mij

Welkom! Mijn naam is Fleur Leenaars en ik ben de oprichter van Leenaars Coaching & Psychologie. Mede door persoonlijke ervaring van een zwangerschapsverlies en chronische lichamelijke klachten ben ik mij gaan inzetten om mensen met soortgelijke klachten en ervaringen te helpen in hun zoektocht naar de geschikte hulp. Ik heb de studie Klinische Psychologie (MSc.) gedaan aan de Universiteit van Leiden en heb diverse jaren ervaring in de Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg. Ik heb sinds 2019 met veel plezier een eigen praktijk, waar ik mijn passie, kennis en specialisatie inzet om mensen te helpen die tegen soortgelijke situaties en klachten aanlopen.

Neem contact op met mij

Persoonlijke ervaring

Zwangerschapsverlies
In mijn eerste zwangerschap ben ik mijn kindje verloren na 12 weken. Hier heb ik ervaren dat de nazorg na het verlies van een kindje minimaal is en de steun en het begrip vanuit de omgeving gering kan zijn. Ik heb toen besloten om mij volledig in te gaan zetten voor mensen die een zwangerschapsverlies hebben meegemaakt. Dit zodat zij meer steun en begeleiding zullen ontvangen dan ik destijds heb gehad.

Chronische lichamelijke klachten
Verder ervaar ik sinds mijn jeugd chronische lichamelijke klachten. Deze zijn gestart met chronische blaas- en nierbekontsteking, diverse gewrichtsklachten en chronische vermoeidheid. Later bleek er sprake te zijn van een hypermobiliteitssyndroom en is er in 2018 fibromyalgie vastgesteld. Ik heb jaren gewerkt aan mijn mentale, fysieke en zingevende gezondheid en heb verschillende aanpassingen in mijn leven gemaakt. Dankzij een balans in mijn leven, ben ik sinds 2020 klachten- en pijnvrij. Dit wil ik anderen ook leren en meegeven in de behandeling die ik bied.

Kennis en specialisatie

Sinds diverse jaren werk ik als basispsycholoog in de Specialistische GGZ. Ik heb door de jaren heen ervaring opgedaan met diverse problematieken als trauma, kinderlijke trauma’s, persoonlijkheidsproblematieken en verslavingen in combinatie met autisme, AD(H)D, PTSS, angststoornissen, depressie, burn-out en SOLK.

Ik ben gespecialiseerd in specifieke klachten en levenservaringen:

 • Angsten of depressie met aanwezigheid van één of meerdere chronische klachten.
 • Chronische lichamelijke klachten, pijn of ziektes.
 • Angsten en depressie rondom een zwangerschap: pre- of postnatale depressie.
 • Zwangerschapsverlies: miskraam, vroeggeboorte, abortus of een verlies in een fertiliteitstraject.
 • Zwangerschapstrauma’s: door een verlies of een bevalling.

Verder heb ik kennis over behandelmethodes:

 • Acceptance & Commitment therapie
 • Cognitieve gedragstherapie
 • De officiële begeleiding van Miskraam Begeleiding Nederland
 • EMDR
 • Motiverende gespreksvoering
 • Mindfulness
 • Schematherapie

Tevens ben ik lid van diverse beroepsverenigingen; Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt), Vereniging voor Schematherapie (VSt) & Vereniging EMDR Nederland (VEN)