Ik ben Fleur Leenaars psycholoog en coach

Over mij

Ik ben Fleur Leenaars. Oorspronkelijk kom ik uit Brabant en woon ik momenteel in Warmond (Zuid-Holland). Na het afronden van de studie Toegepaste Psychologie ben ik naar Leiden verhuisd om Klinische Psychologie (MSc.) te studeren aan de Universiteit Leiden. Ik ben na het afronden van mijn studie aan de slag gegaan als psycholoog in de verslavingszorg. Momenteel ben ik werkzaam in de Specialistische GGZ gericht op persoonlijkheidsstoornissen. Ik heb mij mede door persoonlijke ervaring, gespecialiseerd in begeleiding bij zwangerschapsverliezen, zwangerschapstrauma en levensstijl bij chronische pijn en lichamelijke klachten. Ik heb mij als psycholoog in verschillende therapievormen verdiept en ben ervaringsdeskundige en gecertificeerde coach.

Neem contact op met mij

Persoonlijke ervaring

Mijn vriend en ik zijn ons kindje verloren na een zwangerschap van 12 weken. Hier heb ik ervaren dat de nazorg na het verlies van een kindje minimaal is en de steun en het begrip vanuit de omgeving gering kan zijn. Ik heb toen besloten om mij volledig in te gaan zetten voor mensen die een zwangerschapsverlies hebben meegemaakt. Dit zodat zij meer steun en begeleiding zullen ontvangen dan ik destijds heb gehad.

Verder ervaar ik sinds mijn jeugd chronische lichamelijke klachten. Deze zijn gestart met chronische blaas- en nierbekontsteking, diverse gewrichtsklachten en chronische vermoeidheid. Later bleek er sprake te zijn van een hypermobiliteitssyndroom en fibromyalgie. Een gezonde en stabiele leefstijl helpt mij om mijn klachten te stabiliseren en zo optimaal mogelijk te kunnen leven. Dit wil ik ook voor andere kunnen realiseren, door ze de juiste begeleiding op het gebied van levensstijl te bieden.

Mijn kennis en behandelervaring

Ik heb ervaring met diverse psychologische therapievormen. In mijn werkveld heb ik volwassenen behandeld met diverse problematieken, zoals angsten, depressie, verlieservaringen, verslavingen, gedragsproblematieken en persoonlijkheidsstoornissen. Verder heb ik kennis over:

  • Coachings- en begeleidingstechnieken
  • De officiële begeleiding van Miskraambegeleiding Nederland
  • Cognitieve gedragstherapie
  • EMDR
  • Schematherapie
  • Motiverende gespreksvoering
  • Mindfulness

In de aangeboden trajecten zullen deze verschillende therapievormen terugkomen.