Ik ben Fleur Leenaars, holistisch psycholoog en ervaringsdeskundige

Over mij

Welkom! Mijn naam is Fleur Leenaars en ik ben de oprichter van Praktijk Leenaars. Mede door mijn persoonlijke ervaring met een zwangerschapsverlies ben ik mij gaan inzetten om mensen met soortgelijke ervaringen en klachten te helpen in hun zoektocht naar de geschikte hulp. Ik heb sinds 2020 met veel plezier een eigen praktijk, waar ik mijn passie, kennis en specialisatie inzet.

Maak kennis met mij!

Wie ben ik?

Ik ben van oorsprong psycholoog (MSc.), maar heb mij door de jaren heen ontwikkeld tot holistisch psycholoog. Ik behandel intuïtief en gebruik diverse methodes en technieken vanuit de klinische psychologie en de alternatieve holistische gezondheidszorg. Ik ben als behandelaar open, warm, rustig, direct, confronterend en kom echt naast je staan als mens. Ik ben transparant als mens en neem je mee in mijn visie op de behandeling. We kijken samen naar jouw klachten en het pad wat we vanuit daar zullen bewandelen.

Mijn ervaring met verlies in de zwangerschap
In 2019 heb ik mijn eerste zwangerschap mogen ervaren, die na 12 weken geëindigd is in een zwangerschapsverlies. Ik heb toen zelf kunnen meemaken dat de zorg, kennis en voorlichting rondom de kwetsbaarheid, risico’s en mentale dieptepunten van een zwangerschap erg gering of zelfs afwezig (kunnen) zijn. Ik gun dit niemand en heb na mijn herstel besloten om dit anders te gaan doen voor anderen. En zo is, beetje bij beetje, Praktijk Leenaars ontstaan. Nu zet ik mij volledig in om anderen te helpen om meer zorg, steun, begeleiding en kennis te ontvangen in een moeilijke tijd zoals ik zelf heb meegemaakt.

Kennis en specialisatie

Sinds diverse jaren werk ik als master psycholoog in de Specialistische GGZ. Ik heb door de jaren heen ervaring opgedaan met diverse problematieken als trauma, kinderlijke trauma’s, persoonlijkheidsproblematieken en verslavingen in combinatie met autisme, AD(H)D, PTSS, angststoornissen, depressie, burn-out en SOLK.
Verder ben ik opgeleid tot holistisch therapeut, waardoor ik werk met methodes vanuit de alternatieve gezondheidszorg zoals innerlijke kind werk, opstellingen en Reiki.

Ik ben gespecialiseerd in specifieke klachten en levenservaringen:

 • Angsten en depressie rondom een zwangerschap: pre- of postnatale depressie.
 • Zwangerschapsverlies: miskraam, vroeggeboorte, abortus of een verlies in een fertiliteitstraject.
 • Zwangerschapstrauma’s: door een verlies of een bevalling.

Verder heb ik kennis over behandelmethodes:

 • Acceptance & Commitment therapie
 • Cognitieve gedragstherapie
 • De officiële begeleiding van Miskraam Begeleiding Nederland
 • EMDR
 • Holistische therapie (opstellingen, Reiki & innerlijk kind werk)
 • Mindfulness
 • Reiki
 • Rouwverwerkingstechnieken
 • Schematherapie

Tevens ben ik lid van diverse beroepsverenigingen; Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt), Vereniging voor Schematherapie (VSt) & Vereniging EMDR Nederland (VEN).