Individuele behandeling

Wat je kunt verwachten in een individuele behandeling

We starten met een telefonische kennismaking, waarna we een intakegesprek inplannen om face to face uitgebreider op jouw hulpvraag in te gaan. Een intakegesprek vindt plaats na de wachttijd die er op dat moment is.

Na een intakegesprek bespreken we samen hoe de behandeling eruit zal gaan zien. Denk hierbij aan het aantal sessies, mogelijk betrekken van partner geheel of gedeeltelijk, doelen in de behandeling en de methodes die toegepast gaan worden.

Er zal een evaluatie plaatsvinden in het middel/eind van de behandeling om te kijken of jouw doelen bereikt zijn. Mocht het nodig en mogelijk zijn, dan kan de behandeling verlengd worden.

Een behandeling duurt gemiddeld 8 sessies wat kan variëren van 4 tot 16 sessies met een uitgangspunt van 10 sessies maximaal. Ik zal je eens per week voor 60 minuten gaan zien, met de mogelijkheid tot afbouw aan het einde van de behandeling naar bijvoorbeeld eens per 2 weken of eens per maand.

De sessies zijn zowel op de locatie in Noordwijk mogelijk als online via beeldbellen. Een afwisseling tussen deze twee is ook mogelijk.

Plan een kennismaking

De diverse methoden

De behandeling bestaat uit een combinatie van psychologische interventies vanuit de reguliere gezondheidszorg en holistische interventies vanuit alternatieve geneeswijzen.

Ik combineer beide type interventies intuïtief en vanuit jouw persoonlijke voorkeur. Hierbij zullen de methodes zowel in de behandeling als in iedere sessie kunnen afwisselen.

Bij psychologische interventies kun je denken aan een G-schema en een gedragsexperiment (CGt), een modusdialoog en een stoelentechniek (Schematherapie), psycho-educatie en empathische confrontaties, imaginaire rescripting en EMDR (traumaverwerking).

Bij holistische interventies kun je denken aan visualisaties en mediaties, opstellingen op de grond of op tafel, innerlijke kind werk, reiki/tafelbehandeling, mindfulness of bewustzijnsoefeningen.

Wachttijd is momenteel 4-6 weken

Plan een kennismaking