Kosten en vergoeding

Investeren in je geestelijke gezondheid

Coaching is een waardevolle investering in jezelf. Net zoals je naar de kapper gaat, nieuwe kleding koopt en vitamines inneemt voor je lichamelijke verzorging en zelfzorg, is coaching dit voor je geestelijke verzorging. Coaching brengt net als lichamelijke verzorging de nodige kosten met zich mee. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om je coachtraject (deels) vergoed te krijgen. Als het coachtraject met werk of gezondheid te maken heeft zijn hier mogelijkheden in.

Ik investeer in mijn geestelijke gezondheid!

Vergoedingen

Via het werk

CAO

Als je bij een werkgever zit dit de arbeidsovereenkomsten volgens de CAO heeft is er waarschijnlijk een coachings- of opleidingsbudget beschikbaar. Je hebt hierbij recht op een bedrag dat je kunt besteden aan coaching of begeleiding. Dit is in overleg met je werkgever en is van toepassing als het coachtraject aansluit op het verbeteren van je werkzaamheden en gezondheid op het werk. Bekijk de CAO waar je onder valt in jouw functie en bespreek het met je werkgever. Een mogelijkheid is om de reden van je coachtraject anoniem te houden voor je werkgever. Dan is het van belang dat je het bespreekt met de bedrijfsarts.

Bedrijfsbudget

Steeds meer grote bedrijven hebben zelf een budget om te zorgen dat hun werknemers gelukkig en gezond blijven in hun werk. De werkgever investeert met dit budget in de persoonlijke ontwikkeling van de werknemer in bijvoorbeeld coaching. Bespreek met je HR-manager, leidinggevende of directeur de mogelijkheden. Ben je een periode ziek/afwezig op werk of onder begeleiding van een bedrijfsarts, dan kan je het met de bedrijfsarts bespreken. Ik kan je helpen met duidelijk aan de werkgever of bedrijfsarts weergeven wat het belang is van het coachtraject en hoe je daar baat bij hebt in je werk.

Eigen bedrijf en ZZP

De kosten van het coachtraject kunnen als bedrijfskosten worden ingevoerd als het gerelateerd is aan je functioneren in je werk.

Via de verzekering

Re-integratie

Is het coachtraject voor jou gericht op een probleem waardoor je niet meer werkzaam bent en heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan kan het zijn dat het coachtraject volledig gedekt wordt. Neem voor meer informatie contact op met je verzekeraar.

Kosten

Het intakegesprek en kennismakingsgesprek is gratis.

De kosten van een coachingstraject verschilt per traject. De kosten van coaching zijn voor eigen rekening. Bij een (gedeeltelijke) vergoeding zal er achteraf door de werkgever of de verzekering een bedrag terug gestort worden.

Neem contact met mij op voor meer informatie over de kosten van het coachingstraject en geef je op voor het gratis intakegesprek.

Geen (gedeeltelijke) vergoeding en toch willen starten?

Het kan zijn dat er geen vergoeding geldt voor jou en dat je toch gemotiveerd bent om te starten. Mogelijk ben je krap bij kas of kan je het bedrag niet volledig in één keer betalen. In het gratis intakegesprek kunnen we alle mogelijkheden bespreken en samen tot een overeenkomst komen.

No-show tarief

Bij het starten van het traject geldt er een no-show tarief. Dit houdt in dat, bij het niet nakomen van een afspraak zonder af te zeggen voor 24 uur, de rekening alsnog doorgevoerd wordt.