Kosten en vergoeding

Investeren in je geestelijke gezondheid

Psychologische begeleiding is een waardevolle investering in jezelf. Net zoals je naar de kapper gaat, nieuwe kleding koopt en vitamines inneemt voor je lichamelijke verzorging en zelfzorg, is psychologische begeleiding dit voor je geestelijke verzorging. Het brengt net als lichamelijke verzorging de nodige kosten met zich mee. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om je traject (deels) vergoed te krijgen. Als het traject met werk of gezondheid te maken heeft, zijn hier mogelijkheden in.

Ik investeer in mijn geestelijke gezondheid!

Kosten

Het intake- en kennismakingsgesprek is gratis.

Totaal kosten per traject: €555,00
De kosten zijn vrijgesteld van btw.

De trajecten worden als een totaalpakket aangeboden. Een losse sessie is uitsluitend beschikbaar als na-zorg aansluitend aan een traject.

Betaling in termijnen is mogelijk.

Geen (gedeeltelijke) vergoeding en toch willen starten?

Het kan zijn dat er geen vergoeding geldt voor jou en dat je toch gemotiveerd bent om te starten. Mogelijk ben je krap bij kas of kan je het bedrag niet volledig in één keer betalen. In het gratis intakegesprek kunnen we alle mogelijkheden bespreken en samen tot een overeenkomst komen.

No-show tarief

Bij het starten van het traject geldt er een no-show tarief. Dit houdt in dat, bij het niet nakomen van een afspraak zonder af te zeggen voor 24 uur, de rekening alsnog doorgevoerd wordt.

Psycholoog NIP

Momenteel werk ik als psycholoog NIP. Hiermee val ik onder de beroepsvereniging Nederlandse Instituut van Psychologen. De kosten van de psychologische begeleiding bij een psycholoog NIP zijn voor eigen rekening. Bij een (gedeeltelijke) vergoeding zal er achteraf door de werkgever of de verzekering een bedrag terug gestort worden. Kijk bij vergoedingen voor meer informatie over de mogelijke opties.

Voordelen van psychologische zorg vanuit een psycholoog NIP:
– Persoonlijk en passende zorg.
– Direct starten zonder wachttijden.
– Geen verwijzing vanuit de huisarts nodig.
– Geen diagnose of ‘label’ krijgen.
– Geen aanspraak doen op je eigen risico.
– Gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.
– Geen gegevens die worden uitgewisseld met de zorgverzekeraars.

NIP registratie nummer 234419

 

Vergoedingen

Via de verzekering

Aanvullende verzekering

De zorgverzekeraars maken een onderscheidt tussen de reguliere psychologische zorg (BIG psychologen) en psychologen NIP. Ik ben psycholoog NIP, waardoor de begeleiding niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering, maar vanuit de aanvullende verzekering. Bij een aanvullende verzekering en een verzekeraar die alternatieve zorg vergoed, is er een vergoeding aanwezig voor psychologische zorg vanuit een psycholoog NIP. Het verschil in kosten is minimaal vergeleken met de reguliere psychologische zorg vanwege de afwezigheid van de aanspraak op je eigen risico. Neem voor meer informatie contact op met je verzekeraar.

Vergoeding – Contractvrije psychologen 2021

Re-integratie

Is het traject voor jou gericht op een probleem waardoor je niet meer werkzaam bent en heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan kan het zijn dat het traject volledig gedekt wordt.

Via het werk

CAO

Als je bij een werkgever zit dit de arbeidsovereenkomsten volgens de CAO heeft is er waarschijnlijk een coachings- of opleidingsbudget beschikbaar. Je hebt hierbij recht op een bedrag dat je kunt besteden aan psychische begeleiding. Dit is in overleg met je werkgever en is van toepassing als het traject aansluit op het verbeteren van je werkzaamheden en gezondheid op het werk. Bekijk de CAO waar je onder valt in jouw functie en bespreek het met je werkgever. Een mogelijkheid is om de reden van je traject anoniem te houden voor je werkgever. Dan is het van belang dat je het bespreekt met de bedrijfsarts.

Bedrijfsbudget

Steeds meer grote bedrijven hebben zelf een budget om te zorgen dat hun werknemers gelukkig en gezond blijven in hun werk. De werkgever investeert met dit budget in de persoonlijke ontwikkeling van de werknemer in bijvoorbeeld coaching. Bespreek met je HR-manager, leidinggevende of directeur de mogelijkheden. Ben je een periode ziek/afwezig op werk of onder begeleiding van een bedrijfsarts, dan kan je het met de bedrijfsarts bespreken. Ik kan je helpen met duidelijk aan de werkgever of bedrijfsarts weergeven wat het belang is van het traject en hoe je daar baat bij hebt in je werk.

Eigen bedrijf en ZZP

De kosten van het traject kunnen als bedrijfskosten worden ingevoerd als het gerelateerd is aan je functioneren in je werk.