Kosten en vergoeding

Vergoede vs. onvergoede zorg

Voor de behandeling van Leenaars Coaching & Psychologie kan er gekozen worden voor vergoede zorg vanuit de basisverzekering of onvergoede zorg die je zelf betaalt. Dit is afhankelijk van verschillende factoren en jouw eigen wensen.

Ik wil contact over de mogelijkheden!

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Verwijzing

Om in aanmerking te komen voor vergoede zorg is het van belang dat er een klacht of hulpvraag aanwezig is die passende is bij vergoede zorg. Denk hierbij aan een angststoornis, depressie, trauma of een somatische stoornis. Verder is het van belang dat je een geldige verwijsbrief hebt vanuit de huisarts. De verwijsbrief zorgt ervoor dat we na jouw aanmelding kunnen starten met het intakegesprek.

Een verwijsbrief moet aan het volgende voldoen:
– Verwijzing naar de Basis Geestelijke Gezondheidszorg (BGGZ).
– Verwijzing voor klachten en/of problematiek gericht op een mogelijk DSM-diagnose, zoals depressie of angst.
– NAV-gegevens en AGB-code van de huisarts/praktijk.
– Eigen persoonsgegevens.
– Datum van verwijzing voor het intakegesprek.

De hoogte van de vergoeding vanuit de basisverzekering hangt af van jouw polis en bijbehorende polisvoorwaarden. Het is van belang dat je dit zelf nakijkt en navraagt bij je verzekeraar. Tevens geldt er altijd een eigen risico wat voor eigen rekening is.

Voor de vergoede zorg werkt Leenaars Coaching & Psychologie met een samenwerkingspartner, CareDate. Op de website van CareDate is mijn eigen profiel te vinden. Hier kun je je aanmelden voor de vergoede zorg: Profiel CareDate.
Mijn profiel is niet zichtbaar op het moment dat ik een cliëntenstop heb. Mocht je op de wachtlijst geplaatst willen worden, neem dan contact met mij op. 

Kijk voor meer informatie over vergoedingen op de website van CareDate: vergoedingen CareDate.

Onvergoede zorg

Kosten

Het telefonische kennismakingsgesprek is gratis.
Sessie 60 minuten: €95,00
Sessie 90 minuten: €135,00
De kosten zijn vrijgesteld van btw.

Voor het aanmelden bij onvergoede zorg kun je het contactformulier op de website invullen.

Vrijwillig zelf betalen

Je kunt ervoor kiezen om de behandeling zelf te betalen. Dit kan een vrijwillige keuze zijn of jouw hulpvraag valt niet onder de vergoede zorg. Dit is van toepassing als het specifiek gaat om klachten van burn-out, rouwverwerking zonder aanwezigheid van depressie of angst en preventieve gesprekken.

Aan het zelf betalen van de behandeling zitten diverse voordelen:
– Alle gegevens en informatie blijven tussen jou en mij. Hierdoor komen er geen gegevens bij de huisarts of de zorgverzekeraar.
– Er is geen verwijsbrief nodig. Dit maakt de behandeling laagdrempelig en er kan sneller gestart worden.
– Het maximum aan aantal sessies kan hoger zijn dan 11, zoals in de vergoede trajecten.
– Er wordt geen diagnose of ‘label’ gesteld. Mogelijk wil je geen diagnose of is er geen diagnose aanwezig en heb je toch de behoefte om de geschikte behandeling te ontvangen. Dit is dan mogelijk.
– Er hoeft geen aanspraak op het eigen risico gedaan te worden.

Externe partij laten betalen

Aanvullende verzekering

Doordat ik werk als psycholoog NIP is het mogelijk om de behandeling vanuit de aanvullende verzekering vergoed te krijgen zonder aanspraak te hoeven doen op je eigen risico. Bij een aanvullende verzekering en een verzekeraar die alternatieve zorg vergoed is het mogelijk dat de verzekeraar het vergoed. Helaas is mijn ervaring tot op heden dat de meeste verzekeraars vanuit de aanvullende verzekering het niet vergoeden. Neem altijd zelf contact op met je verzekeraar voor de zekerheid.

Re-integratie of UWV

Als je momenteel niet werkzaam bent bij je werkgever, je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt of je met het UWV bezig bent met werk vinden en re-integreren, dan kan de behandeling vergoed worden vanuit de UWV of de gemeente.

Via het werk

CAO

Als je bij een werkgever zit dit de arbeidsovereenkomsten volgens de CAO heeft is er waarschijnlijk een coachings- of opleidingsbudget beschikbaar. Je hebt hierbij recht op een bedrag dat je kunt besteden aan psychische begeleiding. Dit is in overleg met je werkgever en is van toepassing als het traject aansluit op het verbeteren van je werkzaamheden en gezondheid op het werk. Bekijk de CAO waar je onder valt in jouw functie en bespreek het met je werkgever. Een mogelijkheid is om de reden van je traject anoniem te houden voor je werkgever. Dan is het van belang dat je het bespreekt met de bedrijfsarts.

Bedrijfsbudget

Steeds meer grote bedrijven hebben zelf een budget om te zorgen dat hun werknemers gelukkig en gezond blijven in hun werk. De werkgever investeert met dit budget in de persoonlijke ontwikkeling van de werknemer in bijvoorbeeld begeleiding. Bespreek met je HR-manager, leidinggevende of directeur de mogelijkheden. Ben je een periode ziek/afwezig op werk of onder begeleiding van een bedrijfsarts, dan kan je het met de bedrijfsarts bespreken.

Eigen bedrijf en ZZP

De kosten van de behandeling kan als bedrijfskosten worden ingevoerd als het gerelateerd is aan jouw functioneren op het werk.